Gasloos wonen, een eenvoudige stap naar een beter milieu.

Wie zijn wij

Duurzaamheid is voor Didier Falony een manier van leven waarbij aarde, mens en dier naast elkaar kunnen bestaan zonder elkaar te beschadigen. Vanuit zijn drive om alternatieve materialen en technieken te vinden om het milieu minder te belasten heeft hij hier ook zijn werk van gemaakt en is hij jarenlang werkzaam als innovatie manager. De energietransitie gaat verder dan enkel het financiële voordeel. Het vinden van duurzame oplossingen om verduurzaming persoonlijk en op maat te maken voor ieder huishouden is zijn missie. Om zo de aarde beter achter te laten voor de volgende generatie. Met Koos Gasloos wil hij dit voor ieder huishouden realiseerbaar maken.

Onafhankelijk

Wij zijn niet gebonden aan aanbieders of leveranciers. Bij ons krijg je onafhankelijk advies van een expert die kijkt naar jouw wensen, situatie en behoeften.

Kosteloos intake gesprek

In ons eerste gesprek kijken we samen naar jouw wensen en het verbruik. Aan de hand hiervan hebben we een beeld hoe we de verduurzaming van jouw woning kunnen inrichten.

Netwerk aan leveranciers

Wij hebben een portfolio opgebouwd uit een breed netwerk aan leveranciers en aanbieders die aansluiten bij onze expertise.

Uw huis ook duurzaam?

Woont u in een riant huis of juist een kleinere woning? Iedere woning kan verduurzaamd worden. Met ons vrijblijvende adviesgesprek krijgt u advies en inzicht waar te beginnen.

In een eerste gesprek bespreken we het huidig verbruik van gas, elektra en water van de woning en nemen wij uw wensen door gericht op het verduurzamen van de woning. Vanuit hier kunnen wij globaal de mogelijkheden met u doornemen en kunt u beslissen of dit passend is. Hierna ga ik aan de slag met het schrijven van een plan op maat gemaakt voor uw woning.

Onze aanpak begint bij u aan tafel en gaat verder dan enkel het advies van het aanschaffen van een warmtepomp of het leggen van zonnepanelen. Het maatplan wat ik schrijf bestaat uit meerdere opties en ik zal hierin ook de voor- en nadelen benoemen. Ook laat ik zien wat de terugverdientijd zal zijn. Hierna is het aan u de keuze hoe u de verduurzaming wilt inrichten.

huis

“Mijn muren zijn gemaakt van aardappelschillen en de vloer geïsoleerd met schelpen.”

Dit is een greep uit de materialen die ik heb verwerkt in mijn huis. Mijn woning is volledig verduurzaamd en met enkel ecologische materialen verbouwd. Waarom? Vanuit een gedrevenheid om de aarde goed achter te laten voor mijn kinderen en volgende generaties.

In de ideale wereld wordt er geen gebruik meer gemaakt van materialen waarbij kolencentrales gebruikt worden of enige andere processen die vervuiling van het milieu veroorzaken. Vanuit dit idealisme heb ik dit proces realiseerbaar gemaakt, op maat voor ieder soort verbruik en huishouden.

Ik ben bij mijn eigen woning begonnen. In 2021 heb ik ervoor gekozen om alle gasleidingen uit mijn huis te laten verwijderen. In een huis daterend uit 1900 is dat een hele uitdaging, maar zeker haalbaar. Negen maanden per jaar wordt het warm water en de CV van onze woning gemaakt door de warmte die wordt afgegeven door de zon. Met een huishouden voor vijf personen is er nooit een tekort aan warm water. Als de zon niet schijnt en het zon thermisch systeem niet voldoende werkzaam is, vang ik dit op met een pelletkachel. Ik maak graag gebruik van de kracht van de zon, dat is mijn basis, die gaat voor niets op zoals mijn schoonmoeder altijd zegt.

Vele projecten verder heb ik op basis van op maat gemaakt advies menig huishouden volledig of deels verduurzaamd, zoals mijn eigen woning.

Ik koos gasloos, jij ook?